Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Als leidinggevende wil je dat je team goed samenwerkt en dat medewerkers elkaar versterken om tot een goed resultaat te komen. In de praktijk blijkt dit niet altijd vanzelfsprekend. In plaats van elkaar te stimuleren en te motiveren ontstaat er soms een negatieve sfeer waarin medewerkers bij elkaar klagen, elkaar steeds minder vertrouwen, meer over dan met elkaar praten of zelfs afhaken door zich ziek te melden.
Mensen kunnen een ongewenste cultuur lange tijd met elkaar in stand houden, zonder te weten hoe dit komt.

Soms worden verschillen binnen een team gezien als lastig en onwenselijk, terwijl het ook kan zorgen voor diversiteit, veerkracht en een kans om samen te leren en te ontwikkelen. Dit vraagt wel om een andere mindset.

Buro OntdekkingsWijs helpt teams en hun leidinggevende zich te ontwikkelen. Samen onderzoeken we op een waarderende wijze wat er speelt in de huidige situatie en naar welke gewenste situatie het team toe wil ontwikkelen. Ofwel: Welk spel wordt er samen gespeeld en welk spel zou er gespeeld kunnen worden waardoor energie en werkplezier terugkeert? Patronen worden helder en kracht en kwaliteiten van teamleden wordt aangewend om deze patronen te doorbreken. We verleggen de focus van problemen en frustraties naar oplossingen en energie.

‘Echte samenwerking, wordt geboren als je niet denkt in termen van concurrentie, maar van gezamenlijk winnen’ – S.R. Covey
Neem contact op