Over Buro OntdekkingsWijs

Ik ben Sandra de Leeuw, sinds 2009 eigenaar van Buro OntdekkingsWijs, coaching en advies in de kinderopvang.

Vanuit het verlangen de wereld een beetje mooier te maken begon ik ooit mijn werk in de jeugdhulpverlening. Al snel kreeg ik in de gaten dat het loont om problemen te voorkomen door kinderen een goede basis mee te geven. Ik maakte de overstap naar de kinderopvang om vanuit verschillende functies en organisaties bij te gedragen aan kwaliteit en pedagogisch beleid in de kinderopvang.

Ik geloof dat we meer bereiken als we mensen faciliteren om zelf eigenaarschap te nemen. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen. Ik stel vragen, geef feedback en maak het ‘onbespreekbare’ bespreekbaar. Soms confronterend maar altijd met respect. Samen creëren we ruimte voor verandering en ontwikkeling.

Dat onderwijs en kinderopvang steeds meer de samenwerking aangaan om het beter te maken voor kinderen, is voor mij een logische ontwikkeling. Daarom startte ik in 2015 naast Buro OntdekkingsWijs ook Onderwijs & Ko, samen met Marieke Zweekhorst.

‘If you want real peace in the world, start with children’ – Mahatma Gandhi.